ΑΡΘΡΑ

Πολλοί από εσάς ήδη γνωρίζετε το πάθος μου για τα άλογα. Για την ακρίβεια, μια τέλεια μέρα για μένα περιλαμβάνει ιππασία στα μονοπάτια ανάμεσα στα βουνά της Αριζόνα. Σε μια από τις βόλτες μου πριν από λίγες εβδομάδες, σκεφτόμουν ένα ντοκιμαντέρ που είδα πρόσφατα για τέσσερις αναβάτες που αποφάσισαν να ταξιδέψουν ολόκληρο το μονοπάτι της Αριζόνα από το Μεξικό στη Γιούτα και να συνεχίσουν μέχρι να φτάσουν στα σύνορα του Καναδά. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα.

Μπορείτε να φανταστείτε να κάνετε ένα τόσο μακρινό ταξίδι με άλογα; Πιθανότατα θα θέλατε να είστε σίγουροι ότι θα σας συντρόφευε το πιο ήρεμο και  το πιο καλά εκπαιδευμένο άλογο. Αυτοί οι αναβάτες όμως έκαναν κάτι διαφορετικό. Αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν άγρια ​​άλογα και να τα εκπαιδεύσουν για το ταξίδι. Σε όλο το νοτιοδυτικό σημείο, τα άγρια ​​μάστανγκ περιφέρονται, αλλά οι εκπληκτικές τους ικανότητες δεν φαίνονται αμέσως. Με πολλή προπόνηση, πολλή αγάπη, προσοχή και αφοσίωση στην επίτευξη του στόχου τους, οι αναβάτες συνειδητοποίησαν ότι αυτά τα άλογα ήταν ακόμη καλύτερα από τα ακριβά και καλά ισορροπημένα άλογα.

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε επειδή είδαν κάτι απίστευτο σε αυτά τα άλογα που οι περισσότεροι παράβλεπαν. Είδαν τις δυνατότητες που είχαν για να τους μεταφέρουν σε ανώμαλο  έδαφος και να τους οδηγήσουν στη γραμμή τερματισμού. Σε τελική ανάλυση, αυτά τα άλογα είχαν περάσει ολόκληρη τη ζωή τους ανακαλύπτοντας το άγριο τοπίο που συνέθετε το ταξίδι.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί σας το λέω αυτό. Κατά κάποιο τρόπο, όλοι μας είμαστε σαν αυτά τα μάστανγκ. Όλοι έχουμε κάτι ξεχωριστό μέσα μας, ίσως κάτι που δεν βλέπαμε πάντα στον εαυτό μας έως ότου κάποιος άλλος μας βοήθησε να ανοίξουμε  τα μάτια μας στις ικανότητές μας. Με τη σωστή εκπαίδευση, καθοδήγηση και υποστήριξη μπορούμε να μάθουμε να ταξιδεύουμε την επιχείρησή μας σε δύσκολα μονοπάτια και δύσκολους καιρούς. Μην το ξεχνάτε ποτέ όταν ψάχνετε άτομα για να συμμετάσχουν στο ταξίδι σας και στην ομάδα σας. Η επιτυχία στη Forever δεν αφορά την καλύτερη εκπαίδευση, το πιο εντυπωσιακό βιογραφικό, τα καλύτερα ρούχα ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να είναι ένας παραδοσιακός δείκτης επίτευξης. Πρόκειται για την εύρεση ατόμων που μοιράζονται το όραμά σας, να είναι αποφασισμένοι και εργατικοί και να έχουν κάτι ιδιαίτερο.

Δεν θα είναι πάντα εύκολο, αλλά τίποτα από αυτά που αξίζουν δεν είναι. Σκεφτείτε την επιμονή αυτών των καουμπόηδων. Αντιμετώπισαν τεράστιες προκλήσεις. Δεν συμφωνούσαν  πάντα για το τι θα κάνουν στη συνέχεια και σίγουρα υπήρχαν στιγμές που οι αναβάτες πίστευαν ότι η διαδρομή τους εξοντώνει. Αλλά συνέχισαν  και συνέχισαν, έχοντας πίστη ο ένας στον άλλο και σε αυτά τα μάστανγκ που δούλεψαν τόσο σκληρά για να εξελιχθούν.

Θα υπάρξουν στιγμές που κάποιος μπορεί να εγκαταλείψει την ομάδα σας ή να αποφασίσει ότι αυτό το ταξίαδι δεν είναι για αυτούς και αυτό είναι εντάξει. Όταν η επιθυμία σας είναι αρκετά δυνατή, θα βρείτε τη δύναμη να συνεχίσετε. Μην αφήνετε τις αποφάσεις άλλων να επηρεάσουν την αποφασιστικότητά σας.

Το μονοπάτι σας θα σας φέρει πολλές προκλήσεις. Ωστόσο, δεν θα σας φέρει ποτέ κάτι που δεν θα μπορέσετε να ξεπεράσετε. Μείνετε συγκεντρωμένοι και συνεχίστε να προχωράτε, έχοντας πίστη σε όλη τη δουλειά που έχετε κάνει εσείς και η ομάδα σας και θα αναπτυχθείτε όλοι μαζί.

Αυτή η ευκαιρία της Forever μπορεί να σας οδηγήσει στη καλύτερη  διαδρομή της ζωής σας, γεμάτη περιπέτεια και νέους ορίζοντες για εξερεύνηση. Αλλά δεν θα μπορέσετε ποτέ να δείτε τι είναι στην άλλη πλευρά αυτής της ανοδικής πορείας, εκτός αν κρατάτε γερά τα ηνία.

Gregg Maughan

PRESIDENT, Forever Living Products