ΑΡΘΡΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΔΕΙΟ!

Στις ΗΠΑ, τα παιδιά στο σχολείο μαθαίνουν από πολύ μικρά την ιστορία ενός θρυλικού άντρα που λεγόταν Johnny Appleseed. Σύμφωνα με την ιστορία ο Johnny Appleseed, περιπλανιόταν στην επαρχία και καλλιεργούσε μηλιές για να μπορούν να φάνε οι κάτοικοι της περιοχής, ή οι περαστικοί που εξερευνούσαν την Δύση. Έμεινε στην ιστορία για την γενναιοδωρία του αλλά και για την εξαργύρωσή της.

 

Μου αρέσει να μιλώ για τον Johnny Appleseed, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν John Chapman. Στις αρχές του 1800, καλλιέργησε πραγματικά μηλιές κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Αμερικής, πριν καν την δημιουργία  της πολιτείας της Αριζόνα. Αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσοι άνθρωποι σταμάτησαν να κάτσουν στη σκιά ενός δέντρου του για  να ξεκουραστούν απολαμβάνοντας ένα μήλο.

ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΡΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι με τα χρόνια τα δέντρα και τα φρούτα που πρόσφερε πρέπει να άγγιξαν εκατομμύρια ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα δέντρο που βρίσκεται ακόμα στο Οχάιο, ένα που είναι σχεδόν 200 ετών, το οποίο λέγεται ότι φυτεύτηκε από τον ίδιο τον Johnny Appleseed. Είμαι σίγουρος ότι όταν φύτεψε αυτά τα δέντρα δεν φανταζόταν καν πόσους ανθρώπους θα βοηθούσε ούτε τους καρπούς των φρούτων που θα έδιναν όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν μια απλή κίνηση αλλά το αποτέλεσμα ήταν τεράστιο. Γι αυτό αυτή η ιστορία μας αγγίζει ακόμα τόσο πολύ. Όλοι φυτεύουμε καρπούς στην διάρκεια της ζωής μας. Για παράδειγμα όταν μοιραζόμαστε αυτά τα οποία αγαπάμε και μας εμπνέουν με άλλους – ή όταν κάνουμε καλές πράξεις. Κάθε απόφασή μας δυνητικά μπορεί να γίνει ένας καρπός ο οποίος μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση.

Προσπαθήστε να φυτέψετε σπόρους θετικότητας και δύναμης. Με λίγη φροντίδα, οι ρίζες γίνονται δυνατές και τα κλαδιά και τα φύλλα αναζητούν το φως του ήλιου. Ακριβώς όπως η φύση σπέρνει σπόρους και δίνει ζωή στον κόσμο, στην επιχείρησή μας, προσφέρουμε σπόρους.

Οι Καρποί 

Ως Forever Business Owners, φυτεύουμε σπόρους που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή μας να αναπτυχθεί παρέχοντας στους άλλους τα εργαλεία και την αυτοπεποίθηση για να αναπτυχθούν. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που καθοδηγείτε κάποιον, μοιράζεστε τις γνώσεις σας ή συστήνετε σε κάποιον την ευκαιρία της Forever. Πολύ σύντομα θα βασίζονται σε αυτήν τη γνώση και θα τη μεταδίδουν  και σε άλλους. ευκαιριών, ευεξίας έχοντας όλοι ένα κοινό σκοπό .

Ακριβώς όπως εκείνοι οι ταξιδιώτες που βρήκαν απάγκιο στη σκιά των δέντρων του Johnny Appleseed, όλοι επωφελούμαστε της σκληρής δουλειάς του άλλου. Και όπως και αυτός, αυτό που φυτεύετε σήμερα θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος των άλλων και θα δημιουργήσει μια κληρονομιά που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Rex Maughan

CEO, Forever Living Products