ΑΡΘΡΑ

Είναι απίστευτο  το τι μπορεί να επιτευχθεί με μια ιδέα, ένα πάθος, με ηγεσία επαγγελματία και με στάση δεν τα παρατάω.

Μόλις είχε ολοκληρωθεί το Global Rally στην Βουδαπέστη, το 2012, όταν ο Rex μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο που ήταν ήδη στην Ευρώπη αποφάσισε να κάνει μια σύντομη στάση στην Ολλανδία για να επισκεφθούν τις ολοκαίνουργιες, πρωτοποριακές εγκαταστάσεις που σήμερα είναι γνωστές ως η Forever Direct.

Πετάξαμε στο Άμστερνταμ και οδηγήσαμε 90 λεπτά νότια στις νέες εγκαταστάσεις μας. Ήταν ένα κρύο, βροχερό απόγευμα του Φεβρουαρίου που ξεπαγιάσαμε. Καθώς στεκόμασταν εκεί στο λάσπη με την βροχή να πέφτει, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα εξελισσόταν.

Είχαμε δει τα σχέδια μιας τεράστιας νέας σύγχρονης εγκατάστασης, αλλά αυτό που πρωτοαντικρίσαμε  ήταν ένα λασπώδες πεδίο. Δεν υπήρχαν κτίρια, καμία κατασκευή ή δρόμοι κάτι που θα μπορούσε να φανερώνει τι θα ακολουθούσε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα – 10 χρόνια μετά – ο Aidan και εγώ πήγαμε ξαναπήγαμε. Φυσικά, έχουμε ταξιδέψει εκεί πολλές φορές, αλλά χάρη στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, τελικά είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη Forever Direct μετά από ένα κενό δύο ετών. Καθώς στεκόμουν στο χώρο συσκευασίας, αναπολώντας με τον Remco Benneker, τον Διευθυντή Οικονομικών μας, σχετικά με τα πάνω και τα κάτω μέχρι να κινηθεί η επιχείρηση πριν από μια δεκαετία, αισθάνθηκα δέος και υπερηφάνεια για αυτό που έχει επιτευχθεί.

Ο Peter van Eijk, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων μας, μου θύμισε ότι οι βραβευμένες εγκαταστάσεις μας απασχολούν πλέον περισσότερα από 250 μέλη της τοπικής κοινότητας οι οποίοι εξυπηρετούν πάνω από 102 χώρες. Για να συμβεί αυτό υπάρχει υποστήριξη από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία ελέγχονται από τα πιο προηγμένα συστήματα υπολογιστή logistics στον κόσμο. Αυτός ο συνδυασμός συστημάτων και ανθρώπων επεξεργάζονται πάνω από 100,000 παραγγελίες κάθε μήνα.

Στη Forever Direct τα κουτιά, τα προϊόντα, τα έντυπα όλα τα προϊόντα αποστέλλονται όπου κι αν βρίσκεστε παρόλα αυτά εξακολουθούν να διατηρούν πάνω από 99% ακρίβεια στις παραδόσεις προς εσάς και τους πελάτες σας. Αυτό είναι η απόδειξη για το  τι μπορεί να επιτευχθεί με μια ιδέα,  ένα πάθος, με ηγεσία επαγγελματία και με στάση δεν τα παρατάω. Αυτές οι ιδιότητες είναι υπαρκτές στην Forever Direct και αυτό ξεκινά από τον Gary Shreeve, ο οποίος ηγείται της Forever Direct και όλων των επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλο τον κόσμο. Μια μεγάλη δουλειά, αναμφίβολα, αλλά είναι σε ασφαλή χέρια!

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για την Forever Direct, κι ας ισχυριστεί  κάποιος ότι υπάρχουν κι άλλοι με  εξαιρετικές εγκαταστάσεις και συστήματα για τα οποία και αυτοί μπορεί να είναι περήφανοι. Αλλά σας υπόσχομαι ότι δεν υπάρχει σύγκριση!

Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εμάς, οι άνθρωποί μας είναι ασύγκριτοι. είναι οι καλύτεροι στον κλάδο. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν χάσαμε ούτε μία εργάσιμη ημέρα. Μέσα από τα lockdown, τις αρρώστιες και τους περισπασμούς, η ομάδα της  Forever δεν σταμάτησε ποτέ. Ανεξάρτητα από τα προσωπικά τους ή τις τοπικές συνθήκες, ήρθαν να εργαστούν. Έτσι διασφαλίσαμε ότι όλοι οι FBO στην Ευρώπη θα  έχουν αυτό που χρειάζονται, όταν το χρειάζονται.

Μου αρέσει να περπατώ ανάμεσα σε αυτά τα τεράστια κτίρια και να συνομιλώ με παλιούς φίλους, ιδιαίτερα μου αρέσει να βρίσκομαι στον χώρο Εργασίας Κοινωνικής Ευθύνης. Χρόνια πριν η Forever Direct συνεργάστηκε  με την τοπική κυβέρνηση προκειμένου μαζί να προσφέρουν θέσεις εργασίας σε άτομα με ειδικές ικανότητες του τόπου. 

Η Forever Direct έχει βραβευτεί για αυτή την πρωτοβουλία και εξακολουθεί να παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς. Ρώτησα τον Γενικό Διευθυντή μας, Neils Hommel, σχετικά με αυτή την ιδιαίτερη σχέση και μου απάντησε ότι: «Στη Forever, επικεντρωνόμαστε στο τι ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν οι άνθρωποι, αντί για αυτό που δεν μπορούν!»

Κατακλύστηκα από συναισθήματα σκεπτόμενος το πόσο αλλάζει η Forever και πόσα καλά ξεκίνησαν να γίνονται από την στιγμή που απομακρύναμε τις λάσπες!

Η Forever Direct είναι κάτι περισσότερο από μια επιτυχημένη ιστορία μιας εταιρείας. Είναι ένας θρίαμβος του οράματος, της σκληρής δουλειάς, των επενδύσεων και της ανιδιοτέλειας. Είναι ένα παράδειγμα του τι μπορείτε να χτίσετε αν είστε πρόθυμοι να θέσετε έναν στόχο, να δημιουργήσετε ένα όραμα και αν συνεχίσετε να κάνετε καθημερινά τις εργασίες που απαιτούνται όσο βαρετές κι αν είναι στο τέλος θα δημιουργήσετε αριστουργήματα.

Δεν μπορώ καν να φανταστώ ή να μαντέψω πόσα παξιμάδια και μπουλόνια απαρτίζουν την Forever Direct μαζί, αλλά είμαι ευγνώμων ότι οι άνθρωποι που παρέμειναν αφοσιωμένοι και πειθαρχημένοι κατά την δημιουργία της ήταν οι καταλληλότεροι.

Σκεφτείτε το δικό σας λασπώδες μέρος – με άλλα λόγια, το κενό καμβά που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε τη δική σας Forever. Κρατήστε τα βασικά και σχεδιάστε στον καμβά σας, την δική σας ιστορία στην Forever. Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα, πουλήστε τα προϊόντα, προωθήστε τα και σε άλλους, επιτύχετε και δείξτε τους πώς να κάνουν  τα 4 CCs και στοχεύστε το Eagle Manager. Κάντε αυτό, και με την πάροδο του χρόνου, ο γεμάτος λάσπες χώρος σας  θα γίνει μια επιχείρηση που θα ανταμείψει εσάς και αυτούς που αγαπάτε.

Gregg Maughan

President, Forever Living Products