ΑΡΘΡΑ

Απλά, γνήσια λόγια εκτίμησης μπορούν να φωτίσουν την ημέρα ενός μέλους της ομάδας, να αντιστρέψουν μια εβδομάδα που ξεκίνησε άσχημα σε καλή, ή ακόμα και να μετατρέψουν μια αποτυχία σε διδακτική ευκαιρία.

Ήταν ένας πολυάσχολος μήνας από την τελευταία φορά που μοιράστηκα ένα μήνυμα μαζί σας λίγο πριν ξεκινήσω ένα γεμάτο ταξίδι για να επισκεφθώ την Forever οικογένειά  μας στην Ασία. Σε μόλις επτά ημέρες, ο Aidan και εγώ επισκεφθήκαμε τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ιαπωνία. Είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε ξανά κοντά  με το προσωπικό και τους FBO που δεν είχαμε δει για πάνω από δύο χρόνια. Ήταν τόσο υπέροχο που ξαναγυρίσαμε εκεί!

Κατά την διαμονή μας στη Μαλαισία, ταξιδέψαμε στο Johor Bahru για να γιορτάσουμε ένα Success Day μαζί με μερικές εκατοντάδες ενθουσιασμένους FBO. Ήταν μια υπέροχη μέρα γεμάτη με αναγνωρίσεις, προσωπικές εμπειρίες, φωτογραφίες ακόμα και με χορό. Χάρηκα που άκουσα όλες τις προσωπικές εμπειρίες, τις ιστορίες επιτυχίας και την σκληρή δουλειά που συντέλεσε στο χτίσιμο μια επιτυχημένης Forever επιχείρησης.

Με συγκίνησε ιδιαίτερα η ιστορία μιας γυναίκας —της Rawani. Είναι μια γενναία, νέα Forever Business Owner που μας διηγήθηκε πώς κέρδισε με την  Forever την αυτοπεποίθησή της, εισόδημα, ελευθερία και την δυνατότητα να αναπροσαρμόσει την ζωή της όταν έγινε χαοτική μετά την διάγνωση του μικρού γιού της με λευχαιμία. Πριν γίνει FBO, περιέγραψε ότι έπρεπε να αφήσει τη δουλειά της για να φροντίζει τον γιο της. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν τρομοκρατημένη για την υγεία του γιου της, την απώλεια του εισοδήματός της, αλλά και το τι μπορεί να επιφύλασσε το μέλλον. Ευτυχώς, η σκληρή δουλειά της απέδωσε, ο γιος της ανάρρωσε και κατάφερε να χτίσει την επιχείρησή της και να φροντίσει την οικογένειά της.

Όπως καταλαβαίνετε ήταν δύσκολα για την Rawani και την οικογένειά της και δυστυχώς δεν έχουν όλες οι ιστορίες αίσιο τέλος όπως αυτή. Η διαπίστωση όμως ότι η Forever παρέχει τα μέσα για να υιοθετήσετε και να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα της ζωής με γεμίζει με βαθιά αισθήματα εκτίμησης.

Η ευγνωμοσύνη πρέπει να είναι η πιο αποτελεσματική επένδυση που μπορούμε να αποδώσουμε στις ομάδες μας. Απλά, γνήσια λόγια εκτίμησης μπορούν να φωτίσουν την ημέρα ενός μέλους της ομάδας, να αντιστρέψουν μια εβδομάδα που ξεκίνησε άσχημα σε καλή, ή ακόμα και να μετατρέψουν μια αποτυχία σε διδακτική ευκαιρία.

Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που μου άρεσε το θέμα για τα 39α γενέθλια τον περασμένο Ιούνιο  της Forever Japan — «Ευχαριστώ». Το επέλεξαν για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν, φυσικά, επειδή είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τα σχεδόν 40 χρόνια συνεχούς επιτυχίας και για τις σχέσεις που έχουμε με την οικογένειά των FBO εκεί. Ο δεύτερος λόγος ήταν επειδή η προφορά του τρία  και του εννέα στα ιαπωνικά είναι «san» και «kyu», που ακούγεται σαν «ευχαριστώ». Αυτό το λογοπαίγνιο με τις λέξεις ήταν ένα τέλειο θέμα για την FLP Japan καθώς γιόρτασαν τα 39 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και επιτυχίας.

Καθώς ο Aidan και εγώ μπήκαμε στο αεροπλάνο για να γυρίσουμε σπίτι μετά το  ταξίδι μας, σκέφτηκα την κλίμακα της Forever. Αναπτύσσεται εδώ και  44 χρόνια, με εκατομμύρια FBO σε περισσότερες από 160 χώρες, με περισσότερα από 100 προϊόντα, τεράστιες παγκόσμιες εκδηλώσεις, μια τεράστια αλυσίδα εφοδιασμού, παγκόσμια φορολογία και χιλιάδες άτομα προσωπικού που εργάζεται σε μια περίπλοκη κοινωνικοοικονομική εποχή. Ωστόσο, ποτέ δεν με κατέβαλε άγχος ή ανησυχία. Αντιθέτως, για να είμαι ειλικρινής, με ενέπνευσε γιατί ξέρω ότι μας περιβάλλουν οι καλύτεροι FBO, προσωπικό και προμηθευτές στον κλάδο.

Νιώθω ταπεινός και βαθιά ευγνώμων για την Forever, την εταιρεία που προσφέρει ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους σαν την Rawani – και σε άλλους- σαν εσάς κι εμένα. Υπάρχουν ακόμα τόσοι πολλοί άνθρωποι για να μοιραστείτε την ευκαιρία, σας προκαλώ λοιπόν να συνεχίσετε να εξαπλώνετε τη δύναμη της Forever.

O καθένας από εμάς, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για να βεβαιωθούμε  ότι όλοι, παντού θα έχουν περισσότερους λόγους για να πουν “san kyu”.

Συνέχισε να επιμένεις. 

Gregg Maughan

President, Forever Living Products